Sider av boken

I mars 2020, da Covid19 stengte Norge og dermed også alle teatre og arrangementsplasser, startet Tema Teater Poesibloggen på YouTube under vår kanal der, Tema Teater. Dette prosjektet iverksatte vi for å  synliggjøre norsk lyrikk, og med hovedvekt norske klassikerne. Poesivloggen kan bidra som et suppliment til undervisning, både på videregående skoler og høgskoler. Det er forskjell på å høre et dikt og lese et dikt. Til nå har Gro Ann Uthaug formidlet Nordahl Grieg, Bjørnson, Hamsun, Wergeland og Welhaven, men også Wordsworth i norsk gjendiktning og Emily Dickinson på engelsk.  

Du finner alt dette på kanalen vår: www.youtube.com/temateater

Poesivloggen er et utbetalt prosjekt.

Men om du vil bidra med økonomi

kan du sende VIPPS til 109837.

Takk!

poesiblogg 1/22

Med røde roser

Knut Hamsun (1859 - 1952) er en av Norges mest betydningsfulle forfattere, med kjente romaner som: Sult, Pan, Victoria, Markesn Grøde, m.fl. Han fikk Nobelprisen i litteratur i 1920, og er en av kon tre norske forfattere som er blitt tildelt denne prisen. I tillegg til sine store romaner han han også utgitt dikt. dette diktet sto i "Det vilde kor" som ble utgitt første gang i 1904. Hamsun er kjent som en av våre største stilister.

poesiblogg 5/20

Til min Gyldenlak

Wergeland, bror av Camilla og erkerival til Welhaven, er representert med et av norsk litteraturs vakreste dikt. Foto er tatt på Eidsvoll og ved Hoff kirke, Østre Toten.

poesiblogg 3/21

Prestens datter

Johan Sebastians kjærlighetsdikt til Camilla Wergeland, senere den kjent kvinnesaksforkjemperen Camilla Collett. Opptaket er gjort på Skrivergården Undesløs på Kapp, sommeren i 2020. Tema Teater skrev stykket om Camilla Collett i 2013, til hennes 200 års jubileum, en forestilling som har vært spilt siden.(2021)

poesiblogg 4/21

Jeg velger meg april

Bjørnstjerne Bjørnsons folkekjære dikt for våren, lest av skuespiller Gro Ann Uthaug. Det er tredje gang vi har Bjørnstjerne Bjørnson med i Poesibloggen. Tidligere har Gro Ann lest både "Ja, vil elsker" og "Fedrelandssang". Hør gjerne på alle. Bjørnson levde fra 1832 - 1910 og var forfatter, dikter og samfunnsdebatant. Han fikk Nobelprisen i litteratur i 1903. 

poesiblogg 5/21

Løvetannens bønn

Løvetannens bønn er et utrolig populært dikt. mange av oss husker det fra vi var små. det er enkelt, men roller likevel så utrolig mye visdom.