Nytt blogginnlegg ute nå! (12.02.21)

Her finner du siste oppdateringer fra Gro Anns BLOGG

POESIBLOGGEN

vårt digitale prosjekt på YouTube

Mars 2020 startet Tema Teater POESIBLOGGEN, og har med dette gått digitalt på YouTube. Vi kan derfor nåes av hvem som helst, når som helst og hvor som helst.

I Poesibloggen formidler Gro Ann kjente norske eller utenlandske dikt, og har en ambisjon om å legge ut  fra 8 - 10 dikt i året. Til nå har vi lagt ut: Bjørnson, Hamsun, Wordsworth, Wergeland, Nordahl Grieg, Halldis Moren Vesaas, og Stein Mehren. I tillegg har vi lagt ut noen dikt av Emily Dickinson på engelsk. I januar la vi ut Tonen av Knut Hamsun, fra 1904. og nytt dikt kommer 21.mars på verdens poesidag. Klikk på bildet, så kommer du rett til diktet og kanalen vår på YouTube.

Har du et yndlingsdikt du vil vi skal legge formidle? send oss en epost. Kanskje ditt yndlingsdikt blir det neste?

Poesibloggen kan gjerne benyttes av lærere og studenter, så vel som deg Kikk deg til Poesibloggen

Du finner også mer info om dette bloggen vår her 

Camilla Collett spilles nå på 8de året! 

CAMILLA COLLETT,

ENSOM KVINNE BLANT MENN 

Gå ikke glipp av vår kritikerroste forestillingen om Norges første feminist og kvinnesaksforkjemper, Camilla Collett (1813 - 1895) . Camilla kjempet alene for kvinnenes rettigheter på midten av 1800 tallet. Hun sto sterkt i stormen, og hadde en tydelig og viktig stemme, alene blant menn. Hennes roman Amtmannens døtre kom ut i 1854/1855 og er norges første roman! Forestillingen varer i 90 minutter uten pause, men nå i høst har vi laget en kortverswjon som er på under timen. Om forestillingen GÅ HIT

I rollen som Camilla Collett: Gro Ann Uthaug

Regi: Einar Dahl. Musikk: Agathe Backer Grøndahl

Om den kortere utgaven se av forestillingen se Seniorteater

BABETTES GJESTEBUD

Karen Blixens beømte novelle er omgjort til teater. Skuespilleren boltrer seg i hele 9 forskjellige karakterer i løpet av forestillingen. I denne versjonen av novellen foregår handlingen et sted i Gudbandsdalen, men ellers er dramatiseringen tro mot novellen. Babette er flyktning fra Paris, og kommer til to ugifte og ubemidlete eldre damer et sted i Gudbrandsdalen. Her blir hun hushjelp, men etter 14 år i trange kår, skjer det en overaskende hendelse i huset. Novellen tar en skikkelig usving som forandrer livet til alle de tre damene.

Forestillingen som hadde premiere i august 2019, har vært rundt om fra Lillehammer til Odda, og kommer blant annet til Fåberg i oktober.

Forestillingen passer spesielt godt i mindre lokaler og siden de fleste kommuner i landet har restriksjoner på inntil 50 gjester - er denne forestillingen perfekt til å samle folk og sette hjulene i gang igjen.

Passer i alt fra menighetshus, forsamlingshus, bibliotek og lignende. Forestillingen spilles uten pause. Regi er ved Einar Dahl.

ØNSKEDIKTET FORTSETTER PÅ GJØVIK

Skuespiller Gro Ann Uthaug kommer også denne våren til FRIVILLIGSENTRALEN, på GJØVIK for å lese dikt som er ønsket av brukerne på sentret.

Ønskediktet kom startet opp i september 2020, og ble svært godt mottatt av brukerne på sentralen. Formålet vårt er å ha en rolig time der vi lytter til gode dikt sammen, og samtale omkring diktene. Gro Ann Uthaug leser dikt som publikum har ønsket seg. Denne våren kommer Ønskediktet i 22. mars og 26.  april. Tiden er fra 12.30 - 13.30

Om du lurer på noe, eller vil høre et spesielt dikt ta KONTAKT

TEMA TEATER feiret 25 år i 2018

FOR EN FEST DETTE BLE!

Hele18 forestillinger i løpet av 6 dager!

1700 publikumere var tilstede totalt på alle arrangementene!

 • Teater Innlandet vise forestillingen Solveigs sang.

 • Turnékompaniet gjestet med 2 forestillinger.

 • Teater leven leverte forestillinger til alle barneskoler.

 • Konsert til inntekt for Amnesty.

 • Dramalesning.

 • foredrag.

 • Festforestilling på kulturhuset.

 • uteforestilling på Stenberg og Undesløs.

.... og hele uken i strålende maivær.

Festivalprogrammet finner du HER

Tema Teaters 27 år lange historie, finner du her

GRO ANN UTHAUG mottok kulturprisen i Østre Toten kommunen i 2018

Dette skjedde på Brenneriet i Totenvika i Østre Toten kommune i 2018 begrunnelsen var for å ha "brakt teaterkunsten til Toten".

Dette ble en svært hyggelig kveld med mange kulturelle innslag fra både Mjøs cellistene, Sverre Fredrik Bø Norheim, Arnhild Littleré og datter og svigersønn Kristin og Andreas Jess-Bakken. En vakker koldnål "Treet" av Hilde Grøstad Sunde var selve kulturprisen som ble overreakt med tale av daværende ordfører i kommunen, Guri Bråthen.

 • Instagram Social Ikon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Ikon

© TEMA TEATER

ØSTRE TOTEN, NORGE

92423908 / INFO@TEMATEATER.NO

 • Instagram Social Ikon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Ikon
Kransen og Kronen

Gro Ann Uthaug som Maria Stuart av Bjørnson

Go to link