Sjekk ut bloggen vår!

Her finner du siste oppdateringer fra Gro Anns BLOGG

Nytt digitalt prosjekt!

POESIBLOGGEN på YouTube

I løpet av Corona-tiden har Tema Teater startet et nytt digitalt prosjekt; nemlig POESIBLOGGEN på YouTube. Hensiktet med prosjektet er å formidle kjente norske dikt for vårt publikum via nettet. Vi har en ambisjon om å dele nye dikt med dere hver måned. Om du har et dikt du gjerne vil ha fremført, kom med forslag. (Da sender du oss en mail på det). Vi håper også at dette tilbudet kan benyttes av lærere i videregående skoler eller annet, som et suppliment til norsk undervisningen. Følge Poesibloggen som ligger som egen spilleliste på Tema Teaters kanal på YouTube.

Du finner også info på Gro Anns blogg her 

VI SER FREMOVER!

Denne høsten spiller vi forestillingen "Camilla Collett, ensom kvinne blant menn" rundt om på østlandet. Vi er også ute med den morsomme forestillingen "Babettes gjestebud" av som er en dramatisering av Karen Blixens berømte novelle. Ønskediktet starter opp på Frivilligsentralen i Gjøvik 21.september, og så blir det "Hester" et kulturprogram for de eldre på institusjonene i Gjøvik i november.

Har du lyst til å få en av disse tilbudene til din kommune, lag, forening eller skole, er det bare å ta kontakt med oss. Vi spiller i alt fra grendehus, teatre, restauranter, private hjem, låver og bibliotek, og selvsagt skoler.  KONTAKT

ØNSKEDIKTET

NYTT TILBUD PÅ FRIVILLIGSENTRALEN, GJØVIK

Ønskediktet er et nytt tilbud for Gjøvik kommune. Det startet opp på Frivilligsentralen i 21.september, og blir et tilbud ca. 1 gang i måneden i tiden fremover. Formålet er å lytte til gode dikt sammen. Gro Ann Uthaug leser dikt som publikum har ønsket seg, og så snakker vi om disse diktene og hva de betyr for oss. Neste Ønskediktet er mandag 23.november kl. 13:00 på Gjøvik Frivilligsenter. Om du lurer på noe, eller vil høre et spesielt dikt ta KONTAKT

BABETTES GJESTEBUD

Karen Blixens beømte novelle er omgjort til teater. Skuespilleren boltrer seg i hele 9 forskjellige karakterer i løpet av forestillingen. I denne versjonen av novellen foregår handlingen et sted i Gudbandsdalen, men ellers er dramatiseringen tro mot novellen. Babette er flyktning fra Paris, og kommer til to ugifte og ubemidlete eldre damer et sted i Gudbrandsdalen. Her blir hun hushjelp, men etter 14 år i trange kår, skjer det en overaskende hendelse i huset. Novellen tar en skikkelig usving som forandrer livet til alle de tre damene.

Forestillingen som hadde premiere i august 2019, har vært rundt om fra Lillehammer til Odda, og kommer blant annet til Fåberg i oktober.

Forestillingen passer spesielt godt i mindre lokaler og siden de fleste kommuner i landet har restriksjoner på inntil 50 gjester - er denne forestillingen perfekt til å samle folk og sette hjulene i gang igjen.

Passer i alt fra menighetshus, forsamlingshus, bibliotek og lignende. Forestillingen spilles uten pause. Regi er ved Einar Dahl.

Camilla Collett spilles nå på 8de året! 

CAMILLA COLLETT,

ENSOM KVINNE BLANT MENN 

Gå ikke glipp av vår kritikerroste forestillingen om Norges første feminist og kvinnesaksforkjemper, Camilla Collett (1813 - 1895) . Camilla kjempet alene for kvinnenes rettigheter på midten av 1800 tallet. Hun sto sterkt i stormen, og hadde en tydelig og viktig stemme, alene blant menn. Hennes roman Amtmannens døtre kom ut i 1854/1855 og er norges første roman! Forestillingen varer i 90 minutter uten pause, men nå i høst har vi laget en kortverswjon som er på under timen. Om forestillingen GÅ HIT

I rollen som Camilla Collett: Gro Ann Uthaug

Regi: Einar Dahl. Musikk: Agathe Backer Grøndahl

Om den kortere utgaven se av forestillingen se Seniorteater

TEMA TEATER feiret 25 år i 2018

FOR EN FEST DETTE BLE!

Hele18 forestillinger i løpet av 6 dager!

1700 publikumere var tilstede totalt på alle arrangementene!

 • Teater Innlandet vise forestillingen Solveigs sang.

 • Turnékompaniet gjestet med 2 forestillinger.

 • Teater leven leverte forestillinger til alle barneskoler.

 • Konsert til inntekt for Amnesty.

 • Dramalesning.

 • foredrag.

 • Festforestilling på kulturhuset.

 • uteforestilling på Stenberg og Undesløs.

.... og hele uken i strålende maivær.

Festivalprogrammet finner du HER

Tema Teaters 27 år lange historie, finner du her

GRO ANN UTHAUG mottok kulturprisen i Østre Toten kommunen i 2018

Dette skjedde på Brenneriet i Totenvika i Østre Toten kommune i 2018 begrunnelsen var for å ha "brakt teaterkunsten til Toten".

Dette ble en svært hyggelig kveld med mange kulturelle innslag fra både Mjøs cellistene, Sverre Fredrik Bø Norheim, Arnhild Littleré og datter og svigersønn Kristin og Andreas Jess-Bakken. En vakker koldnål "Treet" av Hilde Grøstad Sunde var selve kulturprisen som ble overreakt med tale av daværende ordfører i kommunen, Guri Bråthen.

 • Instagram Social Ikon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Ikon

© TEMA TEATER

ØSTRE TOTEN, NORGE

92423908 / INFO@TEMATEATER.NO

 • Instagram Social Ikon
 • Facebook Social Icon
 • Twitter Social Icon
 • YouTube Social Ikon
Kransen og Kronen

Gro Ann Uthaug som Maria Stuart av Bjørnson

Go to link