Glem aldri 22.juli

Dikt kan bety mye for oss. Til Ungdommen fikk plutselig ny verdi da Norge, i feriemodus for 10 år siden, ble rammet av den verste terrorhandling vi har sett siden 2.verdenskrig.

Nå i forbindelse med 10 års markeringen for 22. juli - har Tema Teater valgt å lese inn 2 dikt gjennom Poesibloggen

på kanalen vår på YouTube.

"Til Ungdommen" av Nordahl Grieg og det vakre diktet "Så samle dine blomster " av Lars Saabye Christensen. Dette  sistnevnte står på Minnemonumentene rundt i Norge, og de er skapt av billedkunstner Nico Wideberg.

Opptakene av diktene er gjort i Østre Toten kommune.

Beskow-2.jpg

FORBEREDER bARNETEATER FOR SOMMEREN 2022

Tema Teater satser nå på barn. Det blir barneteater i Østre Toten sommeren 2022. Det vil involverer de fire karakterene, du ser på bildet, dog i en litt annen drakt. Manus skissen er skrevet. Støtte er gitt fra Innlandet fylkeskommune og Østre Toten kommune, så nå gjenstar "bare" manus, musikk, regi, aktører, lokasjon, sponsorer, og ikke minst publikum.

Forestillingen skal spilles ute.

Kontakt oss om du vil bidra i prosjektet, enten det er foran eller bak, i administrasjonen eller på økonomi-siden. Gleder oss til å høre fra deg.

Camilla Collett

CAMILLA, ENSOM KVINNE BLANT MENN

Gå ikke glipp av vår kritikerroste forestillingen om Norges første feminist og kvinnesaksforkjemper, Camilla Collett (1813 - 1895) . Camilla kjempet alene for kvinnenes rettigheter på midten av 1800 tallet. Hun sto sterkt i stormen, og hadde en tydelig og viktig stemme, alene blant menn. Hennes roman Amtmannens døtre kom ut i 1854/1855 og er norges første roman! Forestillingen varer i 90 minutter uten pause, men
Vi har også en kortversjon på 55 minutter.

I rollen som Camilla Collett: Gro Ann Uthaug

16465125_981616655273154_461462486697954

POESIBLOGG

Tema Teaters digitalt prosjekt på YouTube

Mars 2020 startet Tema Teater POESIBLOGGEN, og har med dette gått digitalt på YouTube. Vi kan derfor nåes av hvem som helst, når som helst og hvor som helst. Her formidles kjente norske eller utenlandske dikt: Til nå har vi lagt ut 14 dikt. Diktere er: Bjørnson, Hamsun, Wergeland, Welhaven, Wordsworth, Nordahl Grieg, Halldis Moren Vesaas, Hans Børli, og Stein Mehren.

Send oss gjerne en epost. med ditt yndlingsdikt.

Kanskje det blir det neste?

øNSKEDIKTET

På Gjøvik Frivilligsentral 

Ønskediktet startet opp på GJØVIK FRIVILLIGSENTRAL høsten 2020, og ble svært godt mottatt av publikum. En rolig time der vi lytter til gode dikt sammen, og samtale omkring diktene. Gro Ann Uthaug leser ofte dikt publikum ønsker seg. Våren 2021 kommer Ønskediktet: 

Nye tider settes opp til høsten 21

046_edited_edited.jpg

GrannyGro Ann

1.mars ble Gro Ann YouTuber! Under tittelen

"Granny Gro Ann" vil hun legge ut video blogger om livet, kunsten, teatret og det og bli eldre. Kanalen er på engelsk.

Vloggene kommer ca. hver annen mandag. Følg med! 

Vloggen her til venstre er fra i sommer, da jeg fikk være med på et spennende danseprosjekt på R.E.D. (Residency Eina Danz)

TEMA TEATER

I Thalias tjenste i 28 år!

Denne våren er det 28 år siden vi startet opp på Lena i Østre Toten. Langfredag 9.april var premieren på PASJONSSPILLET, en kirkespill som ble spilt i hele 10 år, rundt om i kirker i påsketiden. Siden ble det flere kirkespill intill kursen endret seg og fokus på kvinnelige forfattere, kunstnere og tenkere kom på dagsorden. Mary Wollstonecraft, Emily Dickinson, Sigrid Undset, Karen Blixen, Signe Scheel, Aung San Suu Kyi - og ikke minst Camilla Collett.  i 2018 feiret vi 25 års jubileum, med stor teaterfestival på Østre Toten

BABETTES GJESTEBUD

Karen Blixens beømte novelle fra1958, er omgjort til teater. Skuespilleren boltrer seg i hele 9 forskjellige karakterer i løpet av forestillingen. I denne versjonen av novellen er handlingen flyttet fra Nord-Norge til Gudbrandsdalen, men ellers er dramatiseringen tro mot novellen. Babette er flyktning fra Paris, og kommer til to ugifte og ubemidlete eldre damer. Her blir hun hushjelp, men etter 14 år i trange kår, skjer det en overaskende hendelse i huset. Novellen tar en skikkelig usving som forandrer livet til alle de tre damene.

Gro Ann har rollen som Babette, og alle de 9 karakterene.

KULTURPRISEN

Østre Toten Kommune

Festen fant sted på Hjell Brenneri i Totenvika 28. november 2018. Kommunen var representert med ordfører, kultursjef og formann i kulturkommiteen.

Gro Ann har brakt teaterkunsten til Toten. Derfor fortjente hun kulturprisen.  

Det ble en svært hyggelig kveld med mange kulturelle innslag fra venner og kjente: Mjøs-cellistene, Sverre Fredrik Bø Norheim, Arnhild Littleré og datter og svigersønn Kristin og Andreas Jess-Bakken underholdt med musikk, stand-up, dikt og taler. Den vakre koldnål raderingen "Treet" av Hilde Grøstad Sunde var kulturprisen som ble overreakt med tale av daværende ordfører i kommunen, Guri Bråthen.

017b-Gro_Ann_Uthaug_-Fotograf_Kristin_Aa
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Ikon

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.