top of page

Regissør og scenograf Einar Dahl 70 år.

Oppdatert: 20. feb.

Utenfor Veset gård, Fenstad
Gro Ann Uthaug og Einar Dahl før forestillinen om Camilla Collett

I dag, 12. januar, fyller Einar Dahl 70 år. Gro Ann har kjent Einar siden barneårene, men det var først i 1980, da hun begynte som skuespiller på Riksteatret, at Gro Ann og Einar ble kolleger. Einar hadde scenografien og kostymene på to av stykkene hun var med i: "Don Ranudo" av Holberg, og "Mot Rødt Lys" av Yvonne Keuls.

For Tema Teater har Einar hatt to store regioppdrag. Vår store forestilling om Camilla Collett; "Camilla, ensom kvinne blant menn" fra 2013 og skrevet av Uthaug selv, og "Babettes gjestebud" av Karen Blixen i 2019. Begge forestillingen er soloforestillinger der førstnevnte har værs spilt 71 ganger og sistnevnte 17 ganger.


Einar Dahl studerte maleri ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og scenografi ved Kunstakademiet i Kraków i Polen. Han var fast ansatt som scenograf ved Riksteatret 1976-1995 og har vært ansvarlig for scenografi eller kostymer til langt over 100 teaterforestillinger – Ibsen, Tsjekhov og Holberg, klassiske komedier og farser, ny norsk dramatikk, musikaler, store og små barneforestillinger, figurteater, store utendørsspill, lyrikkforestillinger, m.m. for Riksteatret, Det norske teatret, Sogn og Fjordane Teater, Teatret Vårt i Molde, Hordaland Teater, frie teatergrupper og store utendørsspill.


Einar Dahl har i tillegg vært regissør for 30 teaterforestillinger, bl.a. ved Teater Manu - Norsk Tegnspråkteatertegnspråk, Tema Teater og den frie figurteatergruppen Levende Dukker. - Han produserte selv forestillingene Dager kan vokse bygget på tekster av Sidsel Mørck i 1995, Satirens tid bygget på tekster av Annie Riis i 1998. Dahls dramatisering av Camilla Colletts Amtmannens døtre ble oppført på Norsk Folkemuseum i 1999, og hans dramatisering av Erlend Loes NAIV.SUPER ble oppført på Sandermosen i 2014.

Tema Teater sende sine varmeste gratulasjoner for dagen!


269 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page