top of page

Gro Ann Uthaug får Østre Totens kulturpris for 2018

Oppdatert: 30. mar. 2020


«Kulturprisen for 2018 tildeles Gro Ann Uthaug. Hun har 25-års jubileum for enkeltmannsforetaket Tema Teater og samtidig 25 år på Toten. I løpet av disse årene har hun 980 forestillinger bak seg med 70.000 publikummere. Tema Teater har gitt totningene og andre et teatertilbud de ellers ikke ville fått, og bidratt til å løfte teaterinteressen på Toten», heter det i juryens begrunnelse.

De viser i tillegg til at Tema Teater også gjennom sitt virke og utstrakte samarbeid har skapt aktivitet og arbeidsoppgaver for skuespillere, musikere, dansere, regissører og kostymedesignere, og slik vært en ressurs for andre scenekunstnere og amatørteatermiljøet lokalt og nasjonalt. Mange av Uthaugs produksjoner har hatt fokus på sterke kvinner, og hun laget i samarbeid med Oppland fylkeskommune en forestilling for å løfte fram Norges tre nobelprisvinnere i litteratur.

Kultursjef Kjersti Krageberg og prisvinner Gro Ann Uthaug

«Gjennom blant annet forestillingen «Amtmannens døtre» og «Kvinnene i maleriet» har hun tatt tak i lokal kulturarv og gjennom det bygget stolthet og tilhørighet. Gro Ann Uthaug har vært utrettelig som skuespiller, manusforfatter, regissør og altmuligkvinne i Tema teater, og er med det et kulturelt kraftsenter som kan krone 25 års arbeid med hjemkommunens kulturpris».

sier kultursjef Kjersti Krageberg.

Alle de 25 forestillingene som Tema Teater har produsert, har selvsagt også vært spilt på hjemmebane. Men i tillegg til dette har det vært enkeltstående oppdrag, diktfremføringer under lokale arrangement etc, og veiledning av elever. Regioppgaver for amatørbevegelsen i Toten og Gjøvik har det også vært. her trekkes spesielt frem Ronja Røverdatter i Vardal-skogen i 2013 og 2015. Musikkfolkehøgskolen Viken har også hatt god bruk for Uthaug med hele 15 store musikaloppsetninger som har vært fremført hver vår siden 2003.


51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page