top of page

Kransen og Kronen til Litteraturfestivalen på Lillehammer

Oppdatert: 9. okt. 2019


Tema Teater gjester for tredje gang på rad Den Norske Litteraturfestival på Lillehammer lørdag 2.juni.

Det er «Kransen og Kronen» som spilles på Lillehammer Bibliotek og Litteraturhus. Forestillingen hadde premiere i desember 2017, og har siden da vært på turné, for blant annet Oppland fylkesbibliotek.

Forestillingen tar for seg fire av kvinneskikkelsene til forfatterne Bjørnson, Hamsun og Undset, som er Norges nobelprisvinnere i litteratur. Kvinnene vi møter, og som alle tolkes av skuespiller Gro Ann Uthaug, er Maria Stuart; dronning av Skottland, Kristin Lavransdatter, Victoria og fiskerjenten Petra. Fiolinist Marieke Bettman binder forestillingen sammen med musikk av Johan Sebastian Bach.


26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page