Poesivloggen på YouTube

I mars 2020, da Covid19 stengte Norge og dermed også alle teatre og arrangementsplasser, startet Tema Teater Poesivloggen på YouTube under vår kanal der, Tema Teater. Dette prosjektet iverksatte vi for å  synliggjøre norsk lyrikk, og med hovedvekt norske klassikerne. Poesivloggen kan bidra som et suppliment til undervisning, både på videregående skoler og høgskoler. Det er forskjell på å høre et dikt og lese et dikt. Til nå har Gro Ann Uthaug formidlet Nordahl Grieg, Bjørnson, Hamsun, Wergeland og Welhaven, men også Wordsworth i norsk gjendiktning og Emily Dickinson på engelsk.  Du finner alt dette på kanalen vår: www.youtube.com/temateater

Poesivloggen er et utbetalt prosjekt. Om du vil bidra med økonomi kan du sende VIPPS til 109837. Takk!

poesiblogg 6/21

Til Ungdommen

22.juli 2011 skal aldri glemmes. Diktet er spilt inn ved minnesmerket på Østre Toten i juli 2021

poesiblogg 3/21

Prestens datter

Johan Sebastians kjærlighetsdikt til Camilla Wergeland, senere den kjent kvinnesaksforkjemperen Camilla Collett. Opptaket er gjort på Skrivergården Undesløs på Kapp, sommeren i 2020. Tema Teater skrev stykket om Camilla Collett i 2013, til hennes 200 års jubileum, en forestilling som har vært spilt siden.(2021)

poesiblogg 5/20

Til min Gyldenlak

Wergeland, bror av Camilla og erkerival til Welhaven, er representert med et av norsk litteraturs vakreste dikt. Foto er tatt på Eidsvoll og ved Hoff kirke, Østre Toten.

poesiblogg 5/21

Løvetannens bønn

Løvetannens bønn er et utrolig populært dikt. mange av oss husker det fra vi var små. det er enkelt, men roller likevel så utrolig mye visdom.