top of page

lør. 07. mar.

|

Wergelandshaugen

Camilla Collett, ensom kvinne blant menn

Gå ikke glipp av den kritikerroste forestillingen om Camilla Collett, Norges første feminist og kvinnesaksforkjemper. Camilla kjempet alene om kvinnenes rettigheter midt på 1800 tallet. Vokst opp i Eidsvoll og nå tilbake på Wergelandshaugen 7. og 8. mars 2020. Velkommen!

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Camilla Collett, ensom kvinne blant menn
Camilla Collett, ensom kvinne blant menn

Tid og sted

07. mar. 2020, 18:00 – 19:20

Wergelandshaugen, Eidsvollbakken 33, 2080 Eidsvoll, Norge

Om arrangementet

  

OM FORESTILLINGEN:

Camilla Collett (født Wergeland) er Norges første feminist. I forestillingen fra Tema teater møter vi henne hjemme på Eidsvoll 10 år gammel, og følger henne til hun er over 80. En utrolig reise gjennom gleder og sorgen, som skapte en utrolig sterk kvinne og en viktig stemme i norsk åndsliv.

Camilla Wergeland, en litt rampete jente hjemme på Eidsvoll blant søsken og foreldre. 16 år gammel treffer hun Johan Sebastian Welhaven. Et møte som skulle bety mye for hennes kamp for kvinners rettigheter. Hun var ulykkelig forelsket i ham i hele 8 år. Hun reiser på dannelsesreiser til Paris og Hamburg. Og endelig treffer hun Peter Jonas Collett og gifter seg med ham i 1841 i Eidsvoll kirke. Når hun 10 år senere står igjen som enke og mor til 4 gutter vokster hennes viktige kamp og forfatterskap frem. Forestillingen er en livsreise fra Camilla er 10 år og til hun er 80.

HØSTER STOR BEGEISTRING: Forestillingen har vekket begeistring blant publikum og presse, og har vært spilt som åpne forestillinger i kulturhus, for lag og foreninger, videregående skoler, ungdomsskoler, og folkehøgskoler. Tema Teater har nær 70 forestillinger om Camilla siden premieren 23.januar 2013, 200 års dagen for Camillas fødsel.

Billetter

Pris

Antall

Total

 • TEATERBILLETT

  kr 290,00

  https://ebillett.no/temateater

  kr 290,00

  0

  kr 0,00

Total

kr 0,00

Dele dette arrangementet

bottom of page