CAMILLA COLLETT

CAMILLA COLLETT; ensom kvinne blant menn
Kritikerrost forestilling om Norges første feminist

OM FORESTILLINGEN:

En fortelling om Camilla Collett, Norges første feminist. Vi møter henne 10 år gammel, og følger henne til hun er over 80. En utrolig reise gjennom gleder og sorgen, som skapte utrolig sterk kvinne og en viktige stemmen i norsk ånsliv.

Forestillingen ble produsert etter initiativ fra Eidsvoll kommune til 200 års jubileet for Camilla Collett i 2013. Forestillingen spilles fremdeles!

Vi møter en gøyal jente hjemme på Eidsvoll blant søsken og foreldre. Videre følger vi henne til Christiania og hennes møte med dikteren  Johan Sebastian Welhaven. Et møte som skulle bety mye for hennes kamp for kvinners rettigheter. Vi opplever henne på dannelsereiser til Paris og Hamburg. Gjennom hennes lykkelig ekteskap med Peter Jonas Collett og tilslutt hennes forfatterskap og voksne liv som enke. Forestillingen er en livsreise fra Camilla er 10 år og til hun er 80.

Forestillinger fremover

  • Friscena Gjøvik 15.08 - dagtid (Byfesten Gjøvik)

  • Frogner Seniorsenter - Majorstuen 11.09 kl. 12:00

  • Flere forestillinger er blitt avlyst grunnet Covid 19, men kommer senere opp

STOR BEGEISTRING: 

Forestillingen har vekket begeistring blant publikum og presse, og har vært spilt som åpne forestillinger i kulturhus, for lag og foreninger, videregående skoler, ungdomsskoler, og folkehøgskoler. Vi har reist med Camilla siden premieren 23.januar 2013 - som var 200 års dagen for Camillas fødsel. 

Bestill forestillingen for 2020/2021 

Har du lyst til å arrangere en forestilling - kommer vi så sant vi kan. Forestillingen kan også deles opp i mindre utdrag. Vi har blant annet hatt utdrag i museer, gallerier, private fester, konferanser. Ta kontakt med oss, så ser vi hva vi får til.

Kontaktopplysningene finner du HER

Denne forestillingen er støttet av:

© TEMA TEATER

ØSTRE TOTEN, NORGE

92423908 / INFO@TEMATEATER.NO

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Ikon