PRODUKSJONER 2022 - 2023

20190604_123430.jpg
CamillaCollett10b - Kopi.jpg
Babettes gjestebud. Foto Stine Roland.jp

Babettes gjestebud -
en skjebneanekdote av Karen Blixen
i alle 9 roller Gro Ann Uthaug
regi Einar Dahl.

Babette er flyktning fra Paris. Når vi møter henne er hun utsultet og fornedret og tigger om hjelp i et ukjent land. Hun kommer til det gule huset et sted i Norge, til prostedøtrene Marine og Philippa, 2 ugifte døtre etter den karismatiske prosten som grunnla en pietistisk menighet i dalen hun kommer til. Nå blir Babette kokk og tjenestepike for de to ubemidlede eldre damene. Og hun blir der i 14 år..

 

Men da Babette bodde i Paris, var hun kjøkkensjef på Café Anglés, en av de mest eksklusive restaurantene i byen. Her frekventerte kunstnere, politiker og aristokrater. Hennes måltider var som en kjærlighetsaffære, ble det sagt. Babette er altså ikke bar en som lager mat. Hun er den beste kokken i Paris. Hun er en kunstner... 

Forestillingen varer i ca. 70 min

Camilla Collett -
ensom kvinne blant menn
av og med Gro Ann Uthaug
regi Einar Dahl.

Camilla Collett, Norges første feminist. Vi møter henne 10 år gammel, og følger henne til hun er over 80. En utrolig reise gjennom gleder og sorgen, som skapte utrolig sterk kvinne og en viktige stemmen i norsk ånsliv.

Forestillingen ble produsert etter initiativ fra Eidsvoll kommune til 200 års jubileet for Camilla Collett i 2013. Forestillingen spilles fremdeles!

Vi møter en gøyal jente hjemme på Eidsvoll blant søsken og foreldre. Videre følger vi henne til Christiania og hennes møte med dikteren  Johan Sebastian Welhaven. Et møte som skulle bety mye for hennes kamp for kvinners rettigheter. Vi opplever henne på dannelsereiser til Paris og Hamburg. Gjennom hennes lykkelig ekteskap med Peter Jonas Collett og tilslutt hennes forfatterskap og voksne liv som enke. Forestillingen er en livsreise fra Camilla er 10 år og til hun er 80.

BESTILL EN FORESTILLING! 

Har du lyst til å arrangere en forestilling -  DA MÅ DU KONTAKTE TEMA TEATER

Vi spiller på scener, bygdehus, kirker, skoler, museer, galleri, hager og gårder. har du lyst. TA KONTAKT