Skuespiller Gro Ann Uthaug

Gro Ann Uthaug er utdannet ved Mountview Academy of Theatre Arts i London (1976 - 1979) og har også et år på kuturbasert næringsutvikling ved HiL i 2005. De siste 15 årene har hun jobbet mye som regissør på skoler, private teatre og for Tema Teater.

 

Uthaug var ansatt ved Riksteatret fra 1980 - 1982, ved Rogaland Teater fra 1982 - 1984 og vd Sogn og Fjordane Teater fra 1984 - 1993. Hun har også gjestet disse teatrene ved senere anledninger, samt hatt gjesteoppdrag ved Den Nationale Scene i Bergen, ved Hedmar Teater, ved Victoria Produksjoner, samt vært på gjestespill for Festspillene i Bergen og til teatret i Torshavn, Færøyene.

 

Blant store oppgaver kan vi nevne Nora i et Dukkehjem av Henrik Ibsen og Puck i en Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare. Begge disse oppgavene var for Sogn og Fjordane Teater.

 

I 1993 etablerte Gro Ann Tema Teater på Toten, syd for Gjøvik. Våren 2018 blir det stor markering av 25års jubileet. Her er hun både kunstnerisk leder for samtlige prosjekt og medvirkes som skuespiller, evt som regissør, kostymemaker, tekniker og regnskapsfører.

De store rollene de siste årene er som: Camilla Collett, Kristin Lavransdatter, Maria Stuart, Victoria og Aung San Suu Kyi.

 

Uthaug er med i innspillingen av Ragnarok for Netflix i disse dager, og har tidligere spilt i filmer som Varg Veum - Bitre Blomster og Villhesten, samt flere kortfilmer og reklamefilmer for TV. 

 

Gro Ann Uthaug tar imot oppdrag for næringsliv, kulturetater, institusjoner. konferansierarbeid, kurs og Coaching arbeid. Ta kontakt Her

Alle bildene av Gro Ann Uthaug her på siden er er tatt av fotograf Kristin Opdan

© TEMA TEATER

ØSTRE TOTEN, NORGE

92423908 / INFO@TEMATEATER.NO

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Ikon
012-Gro_Ann_Uthaug_2017-Fotograf_Kristin_Aafløy_Opdan